Handledarkurs på distans

Från och med 8/3-21 kommer alla våra handledarkurser ske på distans via Zoom. Detta för att minska på smittspridningen av Covid-19.

Senast 2 vardagar innan din bokning kommer du få ett bekräftelsemejl med en länk till Zoom. Det är därför viktigt att du anger rätt e-mail adress.

VIKTIGT! att ni som ska medverka kollar så att mikrofon och kamera fungerar innan kursstart. Vi har krav på att kamera ska vara på under hela kursen. Mikrofonen ska vara på mute om inte du har ordet.

Är ni två (2) eller fler från samma hushåll som ska medverka på kursen måste ni sitta på varsin enhet. Det är alltså inte tillåtet att två eller fler sitter framför en (1) enhet (dator, mobil etc).

Det kommer vara korta bensträckare under kursen.

zoom-logo

Var i god tid till kursen, ca 20-30minuter då vi har en ID-kontroll på alla medverkande innan kursen. Du måste alltså ha ett giltigt ID-kort nära till hands (tex pass, körkort etc.).

Du kan boka handledarkurs genom att klicka HÄR!

Priset är 450:-/person. Alla bokningar sker genom BokaDirekt. Boka en person/bokning.

Syntest

Nu när handledarkursen kommer att ske på distans så har vi ingen möjlighet att utföra syntest under kursen.

Vår reception har dock öppet som vanligt och ni är varmt välkomna in till oss för att utföra ett syntest.

Vi gör detta mot en kostnad på 100:-.

Vi har drop-in under kontorets öppettider, med undantag mellan 09:00-09:30 samt 12:20-13:15 då vi har stängt. Viss väntetid kan förekomma!

Ta med giltig legitimation!

HVOT300_LEDmini@2x

Viktig info gällande handledarkurs

För att komma igång och övningsköra med en handledare krävs att man ansöker om handledarskap samt att eleven har ett giltigt körkortstillstånd.

Efter kursen rapporterar vi in er som godkända. Handledaren behöver sedan ansöka om handledarskap på Transportstyrelsen. Detta kan du göra genom att klicka HÄR! Klicka på ”Ansök om handledarskap” och följ stegen.

Körkortstillstånd och handledarskapsblankett beställer du på Transportstyrelsens hemsida www.transportstyrelsen.se. Gå in på ”e-tjänster” och ansök om körkortstillstånd med hälsodeklaration. Du kommer efter några dagar få hem en blankett för synscreening.

Från och med den 1 Januari 2006 är det obligatoriskt att gå en introduktionskurs för att få övningsköra privat. Utbildningen tar 4 timmar.

Från och med 1 september 2010 kan elev och handledare gå utbildningen var för sig. Utbildningen är giltig i 5 år från det datum den genomfördes.

Eleven måste ha fyllt 15 år och 9 månader för att få gå kursen (eleven får övningsköra först när denne fyllt 16 år). Handledaren ska ha fyllt 24 år och ska ha haft körkort i minst 5 år. Handledaren får inte ha mist körkortet de senaste 3 åren pga. rattfylleri eller något annat grovt brott.

För mer info besök www.transportstyrelsen.se.

handledarmaterial-blank--scaled