Handledarkurs på distans

Från och med 1/10-21 är det inte längre en möjlighet för oss trafikskolor att hålla handledarkursen digitalt. Detta innebär att vår handledarkurs nu är fysisk i våra lokaler.

 

Kursen är i minst 3h med paus för bensträckare och fika.

 

Kom i god tid till kursen då vi utför en obligatorisk ID-kontroll på alla medverkande.

hkurs

Du kan boka handledarkurs genom att klicka HÄR!

Priset är 450:-/person. Alla bokningar sker genom BokaDirekt. Boka en person/bokning.

Syntest

När kursen tillsvidare är fysisk, så erbjuder syntest mot en kostnad på 100:- för de elever som behöver körkortstillstånd.

Ta med giltig legitimation!

HVOT300_LEDmini@2x

Viktig info gällande handledarkurs

För att komma igång och övningsköra med en handledare krävs att man ansöker om handledarskap samt att eleven har ett giltigt körkortstillstånd.

Efter kursen rapporterar vi in er som godkända. Handledaren behöver sedan ansöka om handledarskap på Transportstyrelsen. Detta kan du göra genom att klicka HÄR! Klicka på ”Ansök om handledarskap” och följ stegen.

Körkortstillstånd och handledarskapsblankett beställer du på Transportstyrelsens hemsida www.transportstyrelsen.se. Gå in på ”e-tjänster” och ansök om körkortstillstånd med hälsodeklaration. Du kommer efter några dagar få hem en blankett för synscreening.

Från och med den 1 Januari 2006 är det obligatoriskt att gå en introduktionskurs för att få övningsköra privat. Utbildningen tar 4 timmar.

Från och med 1 september 2010 kan elev och handledare gå utbildningen var för sig. Utbildningen är giltig i 5 år från det datum den genomfördes.

Eleven måste ha fyllt 15 år och 9 månader för att få gå kursen (eleven får övningsköra först när denne fyllt 16 år). Handledaren ska ha fyllt 24 år och ska ha haft körkort i minst 5 år. Handledaren får inte ha mist körkortet de senaste 3 åren pga. rattfylleri eller något annat grovt brott.

För mer info besök www.transportstyrelsen.se.

handledarmaterial-blank--scaled