Vi har handledarkurser varje söndag mellan 10:30-13:30 samt 13:30-16:30.

 

handledarkursKursen kostar 350:- / person och då ingår även fika. Avbokning sker senast 3 arbetsdagar innan kursen. Om du uteblir från kursen eller vid för sen avbokning debiteras detta.

Glöm ej att medta giltig legitimation!

 

Boka tid här enkelt genom att klicka här!

 

För att komma igång och övningsköra med en handledare krävs att man ansöker om handledarskap samt har ett giltigt körkortstillstånd.

Under handledarkursen finns det möjlighet att göra en synundersökning mot en kostnad på 100:-. Kom tidigare till kursen eller göra detta under de planerade rasterna.

Körkortstillstånd och handledarskapsblankett beställer du på Transportstyrelsens hemsida www.transportstyrelsen.se. Gå in på ”e-tjänster” och ansök om körkortstillstånd med hälsodeklaration. Du kommer efter några dagar få hem en blankett för synscreening.

Från och med den 1 Januari 2006 är det obligatoriskt att gå en introduktionskurs för att få övningsköra privat. Utbildningen tar 4 timmar.

Från och med 1 september 2010 kan elev och handledare gå utbildningen var för sig. Utbildningen är giltig i 5 år från det datum den genomfördes.

Eleven måste ha fyllt 15 år och 9 månader för att få gå kursen (eleven får övningsköra först när denne fyllt 16 år). Handledaren ska ha fyllt 24 år och ska ha haft körkort i minst 5 år. Handledaren får inte ha mist körkortet de senaste 3 åren pga. rattfylleri eller något annat grovt brott.

För mer info besök www.transportstyrelsen.se.